Jamax stillas med trappetårn foran, blå himmel og utsikt i bakgrunnen.

Byggmester Aarvik: En enklere hverdag med trappetårn

Arbeider du i stillas? Da har du gjerne erfaring med å frakte materiale, utstyr og deg selv opp og ned gjennom stigelukene.

Tilkomst via stigeluke fungerte godt for Byggmester Aarvik i mange år, men nå har de en enklere og mer effektiv arbeidshverdag med trappetårn!

Enklere og raskere med trappetårn

I Byggmester Aarvik benytter de Jamax trappetårn på mer eller mindre alle oppføringer av eneboliger. Med trapper plassert på utsiden av stillaset er det enkelt og effektivt å ferdes opp og ned mellom etasjene – fra bakkeplan til tak.

Trappene har fastmonterte rekkverk og er noe bredere enn de vanlige stige-plattformene som følger med Jamax stillas. Det gir god plass til å frakte utstyr opp og ned og er trygt å ferdes i. Samtidig sparer de seg for bryet med å åpne og lukke stige-plattformen og unngår den lille risikofaktoren en åpen stigeluke kan utgjøre. 

Kristoffer Heggeland, avdelingsleder i Byggmester Aarvik, tror at bruken av trappetårn er med på å bidra til færre skader i arbeidshverdagen, da det er enklere å ferdes i. 

Jamax stillas i tre etasjer, med trappetårn foran.
TRYGT OG KOMFORTABELT: Med 60 cm brede trapper og utvendig gelender kan du ferdes trygt og komfortabelt opp og ned i stillaset. 

En god avgjørelse en mandagsmorgen

Kristoffer forteller at forslaget om innkjøp av et trappetårn kom på mandagsmøtet en høstmorgen for snart to år siden. 

– Vi har alltid brukt Jamax stillas hos oss, og har aldri sett noen grunn til å prøve andre stillas. 

– Da det ble snakk om trappetårn visste vi at Jamax hadde det i sortimentet, og bestemte oss for å teste det. 

Byggmester Aarvik: Arbeid i høyden siden 1987

Profilbilde av Kristoffer Heggeland, avdelingsleder i Byggmester Aarvik.

Tømrerne i Byggmester Aarvik kan bygge det meste. De leverer alt fra eneboliger, hytter og påbygg til næringsbygg, bad og rehabilitering.

Kjell Aarvik startet firmaet på Os allerede i 1987. I dag har de 35 ansatte og driftes av sønnene Bjarte og Kjetil Aarvik. 

Kristoffer kan fortelle at store deler av arbeidsdagen foregår i et Jamax stillas. Han og resten av gjengen er meget fornøyd med at de nå har fått seg et tilhørende trappetårn. 

Monterer trappetårn på under en halvtime

– Nå bruker vi trappetårnet på så å si alle eneboliger vi setter opp. Det er ikke mer enn 70 cm i dybden, og får dermed plass på utsiden av stillaset på de aller fleste byggeplassene. 

Delene til trappetårnet er bygget i samme stil som selve Jamax stillaset, som et byggesett som er enkelt å montere.

Montering av et trappetårn på 2-3 etasjer tar arbeiderne i Byggmester Aarvik i underkant av en halvtime, når de er to om jobben. Det beste og enkleste er å være to om monteringen, men det er også mulig å montere alene. 

Les også: Effektiviser arbeidshverdagen med trappetårn til stillas.

En ny arbeidshverdag

Før Kristoffer og gjengen gikk til innkjøp av trappetårn brukte de tilkomst via stige og luke i selve stillasplattformene. 

Stigeplattformene plasserte de vanligvis ut kun et par steder på stillaset, med noe avstand mellom seg. Det førte til at de gjerne måtte vandre litt ekstra, hit og dit, for å komme seg opp og ned. 

Luken måtte åpnes og stigen dras ned for hver gang noen skulle gjennom. Med flere arbeidere i stillaset ble ofte luken lukket og låst, før du rakk å komme deg opp igjen. 

De gangene de skulle frakte mye utstyr opp og ned, oppdaget de at det kunne bli litt smalt og knotete å få med seg alt på en effektiv måte.

Etter innkjøp av trappetårn opplever de ansatte i Byggmester Aarvik at de sparer seg for mye tid, og har fått en enklere og mer effektiv arbeidshverdag i stillaset. 

Kvinne benytter stigen og stigeluken og er på vei opp på andre etasje i Jamax stillas.
TILKOMST VIA STIGE: I en Jamax-stillaspakke medfølger alltid stigeplattformer som sørger for at du kan ferdes trygt mellom etasjene. 

Flere bruksområder

For arbeiderne i Byggmester Aarvik har ikke trappetårnet kun vært nyttig for utvendig bruk. 

De oppdaget raskt at de også kunne bruke en enkel trapp innvendig. 

Under oppføring av nybygg er innvendig trapp noe av det siste som kommer på plass for å unngå slitasje under arbeidet. I tiden før trappetårnet satte de opp en midlertidig byggetrapp. Nå sparer de seg både tid og materiale ved å bruke en enkel trapp fra trappetårnet i trappeåpningen!

Ønsker din bedrift å arbeide mer effektivt i høyden?
Les mer om bruk av trappetårn her eller ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Tlf: 563 04 100
E-post: info@alutec.no