Fortøyningsbommer i helsveiset galvanisert stål

Våre fortøyningsbommer har mange fordeler:

 • Lengder fra 4-12 m
 • Integrert pontong
 • Kraftig konstruksjon
 • Mulighet for heldekkende trapes
 • Kan gjøres gangbar
 • Tåler å ligge i is

I likhet med våre gangbare utriggere så produseres fortøyningsbommene i helsveiset galvanisert stål. Det benyttes kun kvalitetstestet stål i kvalitet S355/420 med høy duktilitet for å unngå brudd og tåle de påkjenninger de er bygget for.

Variasjoner

Fortøyningsbommer 4-8m har ett enkelt 80×80 mm firkantrør mens 9-12 m blir laget på samme måte som de gangbare utriggerne med doble 80×80 mm rør, disse blir da like brede som våre gangbare utriggere (55 cm bredde). Fortøyningsbommer på 9-12 m leveres også med standard fenderlist rundt hele bommen. 

Fortøyningbommer 4-8 m har 170 liter oppdrift mens 9-12m har 1035 liter oppdrift.

Alle våre fortøyningsbommer og gangbare utriggere blir som standard levert med hengslebeslag for 60x60x7 mm T-skinne.  Alle hengslebeslag og sammenføyninger har kompositt-foringer som tåler høy belastning og monteres med syrefaste bolter og låsemuttere.

Lokal produksjon gir ekstra fleksibilitet

Da vi produserer alt ved vår fabrikk på Os sør for Bergen så har vi full kontroll på produktet hele veien. Dermed er det enkelt å foreta eventuelle tilpasninger til dine behov, dette kan være alt fra heldekkende trapes med strekkmetall, ekstra fortøyningspunkter til vinkling av utrigger/bom.

Vi kan også lage fortøyningsbommen gangbar, den vil da bli 30 cm  bred (4-8 m) og ha heldekkende dekke av strekkmetall og fenderlist rundt hele bommen. 9-12 m blir i praksis en vanlig gangbar utrigger med 55 cm bredde.

Dokumentasjon og brosjyrer

arrow-next arrow-prev
 • quote

  Os Marina er en fornøyd bruker av Alutec sine tjenester. De har levert kvalitetsprodukter til oss, og de har vist at de er til å stole på. At de er en lokal leverandør er også et stort pluss.

  Os Marina
 • quote

  Da vi i Hordvikhavn Båtlag skulle bytte ut havneanlegget vårt som har tjenestegjort i opp mot 40 år, var Alutec en selvsagt leverandør å forespørre om jobben. Anlegget vi hadde kom derfra og lokal tilhørighet har vært en stor fordel i alle disse årene. Reservedeler har aldri vært et problem og noe slitasje må man forvente.

  Når de også var veldig konkurransedyktig på pris ble valget enkelt for oss. Utlegging og kommunikasjon under prosessen med jobben har vært veldig god og arbeidet ble gjort til avtalt tid selv med utfordringene i denne korona-tiden. Vi har fått et fantastisk nytt anlegg og gleder oss til sesongen 2021. Takk til Alutec for veldig profesjonell håndtering.

  Hordvikhavn Båtlag

Send oss en forespørsel

Legg inn din kontaktinformasjon og ditt spørsmål her. Vi vil svare deg så snart som mulig.  Siste fra Alutec

  Frank Arne Leiros i Jamax-stillaset. Foto:

  Det største verktøyet: Stillaset som bygger opp håndverkere

  Foto: Kim Andre DuedahlProdusert av Schibsted Partnerstudio. – Jeg er veldig glad i yrket mitt. Det er ikke bare en jobb, det er også hobbyen min. Den dyktige tømreren fra Arendal har hele tiden visst at dette er veien å gå. Da andre barn brukte penger på godteri, sparte unge Leiros lommepengene og kjøpte spiker.…
  fest stillas til vegg

  Hvordan feste stillas til vegg?

  Forankring av stillas til vegg er meget viktig for at du skal kunne jobbe trygt, stabilt og effektivt i stillaset. Alle fasadestillas, uavhengig av type, skal forankres til en vegg. Dersom du ikke fester stillaset skikkelig kan vær, vind og bevegelse i stillaset føre til at det faller ned.
  Enkel montering av Jamax stillas

  Hvordan sette opp stillas selv?

  Dette må du tenke på før du setter i gang Er underlaget stabilt? Sjekk om underlaget der stillaset skal stå er stabilt og fast nok. For å lage til et jevnere og mer stabilt underlag anbefaler vi deg å bruke en plate eller planke til å feste de stillbare føttene på. Dersom stillaset skal monteres…
  robot som produserer deler av stillas fra kuka/canpro

  Alutec satser på robotisering: – Fremtidsrettet og positivt

  På fabrikken til Alutec på Os utenfor Bergen er det per desember 2021 fire roboter i fullt arbeid som medvirker til stillasproduksjonen.  En av disse er den spesiallagde roboten fra det bergensbaserte automatiseringsselskapet Canpro. Den effektive roboten er en multimaskin som lager 1-metere og 2-metere til stillasrammer, og i tillegg sveiser alum. kroker i stillasvanger, …