Fortøyningsbommer i helsveiset galvanisert stål

Våre fortøyningsbommer har mange fordeler:

 • Lengder fra 4-12 m
 • Integrert pontong
 • Kraftig konstruksjon
 • Mulighet for heldekkende trapes
 • Kan gjøres gangbar
 • Tåler å ligge i is

I likhet med våre gangbare utriggere så produseres fortøyningsbommene i helsveiset galvanisert stål. Det benyttes kun kvalitetstestet stål i kvalitet S355/420 med høy duktilitet for å unngå brudd og tåle de påkjenninger de er bygget for.

Variasjoner

Fortøyningsbommer 4-8m har ett enkelt 80×80 mm firkantrør mens 9-12 m blir laget på samme måte som de gangbare utriggerne med doble 80×80 mm rør, disse blir da like brede som våre gangbare utriggere (55 cm bredde). Fortøyningsbommer på 9-12 m leveres også med standard fenderlist rundt hele bommen. 

Fortøyningbommer 4-8 m har 170 liter oppdrift mens 9-12m har 1035 liter oppdrift.

Alle våre fortøyningsbommer og gangbare utriggere blir som standard levert med hengslebeslag for 60x60x7 mm T-skinne.  Alle hengslebeslag og sammenføyninger har kompositt-foringer som tåler høy belastning og monteres med syrefaste bolter og låsemuttere.

Lokal produksjon gir ekstra fleksibilitet

Da vi produserer alt ved vår fabrikk på Os sør for Bergen så har vi full kontroll på produktet hele veien. Dermed er det enkelt å foreta eventuelle tilpasninger til dine behov, dette kan være alt fra heldekkende trapes med strekkmetall, ekstra fortøyningspunkter til vinkling av utrigger/bom.

Vi kan også lage fortøyningsbommen gangbar, den vil da bli 30 cm  bred (4-8 m) og ha heldekkende dekke av strekkmetall og fenderlist rundt hele bommen. 9-12 m blir i praksis en vanlig gangbar utrigger med 55 cm bredde.

Dokumentasjon og brosjyrer

arrow-next arrow-prev
 • quote

  Os Marina er en fornøyd bruker av Alutec sine tjenester. De har levert kvalitetsprodukter til oss, og de har vist at de er til å stole på. At de er en lokal leverandør er også et stort pluss.

  Os Marina
 • quote

  Da vi i Hordvikhavn Båtlag skulle bytte ut havneanlegget vårt som har tjenestegjort i opp mot 40 år, var Alutec en selvsagt leverandør å forespørre om jobben. Anlegget vi hadde kom derfra og lokal tilhørighet har vært en stor fordel i alle disse årene. Reservedeler har aldri vært et problem og noe slitasje må man forvente.

  Når de også var veldig konkurransedyktig på pris ble valget enkelt for oss. Utlegging og kommunikasjon under prosessen med jobben har vært veldig god og arbeidet ble gjort til avtalt tid selv med utfordringene i denne korona-tiden. Vi har fått et fantastisk nytt anlegg og gleder oss til sesongen 2021. Takk til Alutec for veldig profesjonell håndtering.

  Hordvikhavn Båtlag

Send oss en forespørsel

Legg inn din kontaktinformasjon og ditt spørsmål her. Vi vil svare deg så snart som mulig.  Siste fra Alutec

  Magnus Stokke, BAS i Thunestvedt AS foran firmabilen,

  Raskt, enkelt og smidig med toplift for solcellepanel

  – Nå ser vi at alle andre løsninger er tungvinte Magnus Myrene Stokke, BAS i Thunestvedt, er en av dem som har tatt i bruk den nye Jamax Böcker topliften. I dag arbeider de med å montere solcellepanel på System Trafikks bilverksted og logistikksentral på Osterøy.  Topliften har vært i bruk i et par uker…

  Vedlikehold av stillas

  Jamax stillas er bygd i robuste deler av aluminium og varmgalvanisert stål. Med godt vedlikehold kan du trygt benytte stillaset i tiår etter tiår. Slik vedlikeholder du stillaset ditt best mulig!