Fortøyningsbommer i helsveiset galvanisert stål

Våre fortøyningsbommer har mange fordeler:

 • Lengder fra 4-12 m
 • Integrert pontong
 • Kraftig konstruksjon
 • Mulighet for heldekkende trapes
 • Kan gjøres gangbar
 • Tåler å ligge i is

I likhet med våre gangbare utriggere så produseres fortøyningsbommene i helsveiset galvanisert stål. Det benyttes kun kvalitetstestet stål i kvalitet S355/420 med høy duktilitet for å unngå brudd og tåle de påkjenninger de er bygget for.

Variasjoner

Fortøyningsbommer 4-8m har ett enkelt 80×80 mm firkantrør mens 9-12 m blir laget på samme måte som de gangbare utriggerne med doble 80×80 mm rør, disse blir da like brede som våre gangbare utriggere (55 cm bredde). Fortøyningsbommer på 9-12 m leveres også med standard fenderlist rundt hele bommen. 

Fortøyningbommer 4-8 m har 170 liter oppdrift mens 9-12m har 1035 liter oppdrift.

Alle våre fortøyningsbommer og gangbare utriggere blir som standard levert med hengslebeslag for 60x60x7 mm T-skinne.  Alle hengslebeslag og sammenføyninger har kompositt-foringer som tåler høy belastning og monteres med syrefaste bolter og låsemuttere.

Lokal produksjon gir ekstra fleksibilitet

Da vi produserer alt ved vår fabrikk på Os sør for Bergen så har vi full kontroll på produktet hele veien. Dermed er det enkelt å foreta eventuelle tilpasninger til dine behov, dette kan være alt fra heldekkende trapes med strekkmetall, ekstra fortøyningspunkter til vinkling av utrigger/bom.

Vi kan også lage fortøyningsbommen gangbar, den vil da bli 30 cm  bred (4-8 m) og ha heldekkende dekke av strekkmetall og fenderlist rundt hele bommen. 9-12 m blir i praksis en vanlig gangbar utrigger med 55 cm bredde.

Dokumentasjon og brosjyrer

arrow-next arrow-prev
 • quote

  Os Marina er en fornøyd bruker av Alutec sine tjenester. De har levert kvalitetsprodukter til oss, og de har vist at de er til å stole på. At de er en lokal leverandør er også et stort pluss.

  Os Marina
 • quote

  Da vi i Hordvikhavn Båtlag skulle bytte ut havneanlegget vårt som har tjenestegjort i opp mot 40 år, var Alutec en selvsagt leverandør å forespørre om jobben. Anlegget vi hadde kom derfra og lokal tilhørighet har vært en stor fordel i alle disse årene. Reservedeler har aldri vært et problem og noe slitasje må man forvente.

  Når de også var veldig konkurransedyktig på pris ble valget enkelt for oss. Utlegging og kommunikasjon under prosessen med jobben har vært veldig god og arbeidet ble gjort til avtalt tid selv med utfordringene i denne korona-tiden. Vi har fått et fantastisk nytt anlegg og gleder oss til sesongen 2021. Takk til Alutec for veldig profesjonell håndtering.

  Hordvikhavn Båtlag

Send oss en forespørsel

Legg inn din kontaktinformasjon og ditt spørsmål her. Vi vil svare deg så snart som mulig.  Siste fra Alutec

  Jamax påbyggingspakke 1-2 for stillas

  Utvid stillaset med påbyggingspakker

  Har du en Jamax Huspakke som akkurat kommer litt kort til? Skulle du hatt en litt større pakke for å arbeide bredere eller høyere? Da kan du gå til innkjøp av en påbyggingspakke.
  Deler av Jamax landbrukspakke er satt opp foran et fjøs under konstruksjon.

  Landbrukspakke fra Jamax: – Noe så vakkert som et pent stillas!

  Med tre gårder på Jevnaker har Knut Stormdal nok vedlikehold å ta seg av. Etter 20 år med sporadisk leie av stillas, gikk han til innkjøp av en solid og fleksibel landbrukspakke fra Jamax. Nå kan han lete frem den pene stillaspakken når behovet melder seg, og det er ikke rent sjeldent!
  Jamax stillas med trappetårn foran, blå himmel og utsikt i bakgrunnen.

  Byggmester Aarvik: En enklere hverdag med trappetårn

  Arbeider du i stillas? Da har du gjerne erfaring med å frakte materiale, utstyr og deg selv opp og ned gjennom stigelukene. Tilkomst via stigeluke fungerte godt for Byggmester Aarvik i mange år, men en mandagsmorgen fant de en løsning som kunne spare dem for tid og hardt arbeid.
  To arbeidere i et Jamax stillas

  Når og hvorfor bør bedriften lease stillas?

  Leasing av stillas blir mer og mer vanlig, og det med god grunn. Forutsigbarhet, skattefordeler og bedre likviditet er noen av fordelene, samtidig som du har full bruksrett til stillaset.