Vedlikehold av stillas

Jamax stillas er bygd i robuste deler av aluminium og varmgalvanisert stål. Med godt vedlikehold kan du trygt benytte stillaset i tiår etter tiår. Slik vedlikeholder du stillaset ditt best mulig!

Bygd for å vare i tiår etter tiår

Jamax stillas er bygd for å vare i tiår etter tiår, med stål i rammene, rekkverket og de justerbare føttene. Stålet er varmgalvanisert, som gir den beste beskyttelsen mot rust. Plattformene og stigene er i robust aluminium.

Les også: Trofast stillas du vil sette pris på – i tiår etter tiår.

Jevnlig vedlikehold av stillaset

Med godt vedlikehold kan du trygt benytte stillaset ditt i mange år. 

Det lønner seg å ha noen rutiner for inspeksjon av stillaset. Den ansvarlige for stillaset skal ha innarbeidede kontrollrutiner fra stillaskurs

Også du som bruker stillas i privat sammenheng, bør benytte deg av sjekklisten under.

4 sjekkpunkter for stillaset

Sjekk stillaset jevnlig

Arbeidstilsynet anbefaler at alle stillasdeler skal kontrolleres etter bruk. Deler som er i dårlig stand skal merkes og gjøres utilgjengelig for videre bruk, inntil skaden eventuelt er rettet opp i. 

Vi anbefaler at det utarbeides en inspeksjonsrapport hver 3. – 6. måned om du bruker stillaset i jobbsammenheng. Bruk gjerne vårt skjema for egenkontroll av stillas.

Åpne og last ned kontrollskjema.

Rengjør stillaset etter bruk

Stillaset bør rengjøres med jevne mellomrom. Det innebærer å fjerne malingssøl og vaske bort søle, jord, sand og lignende fra alle komponenter. 

Smør deler ved behov

Klemmene til veggfestene bør smøres med værbestandig smørefett eller grease for å fungere godt og vare lengst mulig. 

Sikre at stillaset er tørt før lagring

Når du skal oppbevare og lagre stillaset er det viktig at det ikke er vann på innsiden av delene og at stillaset er tørt. Det kan være lurt å lagre det innendørs med noe varme i en periode, for å sikre at alt tørker. Når alt er tørt er det trygt å lagre det utendørs med vanntett presenning over. 

REPERASJON PÅ VERKSTEDET: På plattformene er det byttet ut finer, tverrstokk, bladhengsler og hengselbeslag, og delene er nå klare for utsending og videre bruk!

Reparasjon av stillas

Dersom uhellet er ute kan du reparere deler av stillaset eller gå til innkjøp av reservedeler. Ødelagte plattformer eller stillasdeler som har mistet en krok eller løkke tar vi inn til reparasjon på verkstedet vårt på Os. Andre deler kan du enkelt bestille i nettbutikken eller ved å kontakte oss på mail eller telefon. Vi hjelper deg gjerne å finne ut hvilke deler du behøver!