Mann og kvinne i Jamax stillas. Fotografi

Fleksibelt stillas – tilpasses enkelt etter dine behov

Ikke la deg begrense av standardmål på stillasene. Du kan i de fleste tilfeller tilpasse stillasene fra Jamax til huset ditt eller jobben du skal gjøre, så du alltid får best mulig arbeidsstilling og sikkerheten din ivaretas. Les mer om størrelser på seksjonene, tilleggsutstyr og hvordan du setter opp stillaset!

Ulike størrelser på stillas-seksjonene

Standard lengde på plattformer, rekkverk og fotlister, altså deler som har relevans for lengderetningen i stillaset, er 3 meter. Men disse komponentene kan også fås i  2, 1,5 og 1 meters lengde. Bytt til, eller supplér med, den lengden som passer deg. Du kan fortsatt bruke de øvrige delene i stillaset, slik som rammer, stillbare føtter og toppstøtter og veggfestene.

Standard bredde på plattformer, toppstøtter, knekter og enderekkverk, altså deler som har relevans for bredderetningen (eller dybden) er 0,6 meter. Men i tilfeller hvor du ønsker å bygge ut stillaset i bredden, f.eks. ved behov for ekstra arbeidsplass i stillaset, eller ved et takutstikk, kan du også velge disse komponentene i 0,3 meters bredde. 

JUSTERBARE BEIN: Stillasbeina kan justeres inntil 75 cm.

Fordeler med Jamax stillassystem

  • Få hovedkomponenter og lav vekt
  • Du trenger kun målestokk, vater og en drill
  • Kan monteres av én person eller flere
  • Skreddersy stillaset med tilleggsutstyr
  • Høy grad av sikkerhet

Tilleggsutstyr til stillaset

Ved hjelp av tilleggsutstyr kan du tilpasse arbeidsstasjonen din enda bedre til jobben du gjør. Slik får du den beste arbeidsstillingen – enten du jobber høyt eller lavt, bredt eller smalt – på beint og skjevt underlag.

Få ekstra arbeidsplass i stillaset med knekter

Hvis du trenger ekstra arbeidsplass i stillaset, kan du montere på knekter og lage deg et “arbeidsbord”. Noen ganger vil du trenge å bygge stillaset utover eller innover, for eksempel ved takutstikk, og da trenger du også knekter.

Det finnes to typer knekter: Knekt for plattform og knekt for hjørne. Begge typene fås i 0,6 m og 0,3 m bredde. Les mer om hvordan du monterer og sikrer knekter.

Ulike typer veggfester til stillaset

Plasser plattformer på andre høyder med tverrstokker

Du kan bruke tverrstokker dersom det er nødvendig å plassere plattformer på andre høyder enn standard høyde. Det finnes to typer, enkel og trinnløs. Den enkle tverrstokken legges i bunnen av rammene eller på rekkverksløkkene, mens den trinnløse tverrstokken festes på rammene med klemmer i ønsket høyde.

Det finnes også regulerbare rekkverksfester som du kan feste på rammene med klemmer for å få plassert rekkverk i riktig høyde i forhold til plattformene.

Stormsikringsbeslag

Du kan sette på stormsikringsbeslag for å forhindre at plattformer blåser opp. Disse plasseres på rammene, midt mellom to plattformer, og festes med klemmer.

Komposittplattformer

Maksimer bilens lasteevne og drivstofforbruk og spar krefter ved montering av komposittplattformer i stillaset!

Komposittplattformen veier cirka 15 kg, altså ca. 20 % mindre enn en vanlig finérplattform (19 kg). Lav vekt gjør at stillaset både blir lettere å frakte og tryggere å montere.

Enkelt å montere overalt

Stillasene fra Jamax er enkle og raske å montere. Det kan være greit å være flere om å sette opp stillaset, alt etter hvor høyt det skal monteres, men du kan også montere stillaset alene.

LES OGSÅ: Slik setter du opp stillas i skrått terreng

Husk at maksimal avstand mellom stillaset og veggen er 30 centimeter. Har du større avstand enn dette, må du ha rekkverk på innsiden av stillaset.

Trenger du stillas? Kontakt oss for å finne passende stillaspakke!