Kim med komposittplattform

Komposittplattformer – lavere vekt og bedre ergonomi

Hvorfor vente med å oppgradere? Din lettere arbeidshverdag starter nå!

Fem gode grunner til å velge komposittplattformer

  • Lav vekt – veier ca. 20 % mindre enn plattformer med finér
  • Stabil vekt – suger ikke til seg vann
  • Meget slitesterk – testet under svært krevende forhold
  • Enklere å montere – mindre risiko for skader
  • Lettere transport – du sparer drivstoff og reiser mer miljøvennlig

Les mer utfyllende informasjon lengre nede i saken!

Rask levering fra vårt lager

Komposittplattformer er lagervare hos Alutec og du får like rask levering som vanlig. Spesifiser at du ønsker komposittplattformer i bestillingen din eller kontakt oss direkte for å bestille!

Bestiller du på formiddagen, prøver vi å sende varene samme dag. Vi sender i hele landet eller du kan hente stillasene hos oss på Os eller i Kristiansand.

Invester i en lettere arbeidshverdag

Evigvarende stillasgulv?

Komposittplattformen veier cirka 15 kg, noe som tilsvarer ca. 20 % mindre enn en vanlig finérplattform (19 kg). Den lave vekten bidrar til at stillaset både blir lettere å frakte og tryggere å montere.

– Noen sier kompositt er evigvarende. I det minste kan vi love at den ikke trekker vann, ikke råtner, ikke frostsprenger og ikke gir grobunn for sopp, forteller Knut-Jarle Aspenes i Alutec.

Bra for miljøet og ergonomien

Komposittplaten består av en sandwichplate av polypropen og glassfiber og en kjerne med bikubestruktur. Platene produseres uten løsemidler og utslipp. Materialet bindes sammen ved hjelp av varme og ikke lim. Resultatet er et lett og robust stillasgulv som tar hensyn til arbeidsstilling, transport og miljøet.

– Du bruker mindre drivstoff i transporten, eventuelt kan du få med deg mer stillas i samme transportmiddel. Vekten på platene er stabil, ettersom de ikke suger til seg regnvann eller annet. Det er god økonomi, påpeker Knut-Jarle.

Platene er testet for ti år med UV-stråling og tøft vær. De har like god holdbarhet etter testene. Skulle du ønske å gjenvinne platene, er det fint å vite at all polypropen kan gjenbrukes.

Hva med prisen?

Prisen for komposittplattformer ligger litt høyere enn for finérplattformer, men til gjengjeld får du egenskaper som er vel verdt investeringen.

– Vi ser at etterspørselen på lettvektsprodukter øker hver dag. Det letter arbeidshverdagen betraktelig når opp- og nedrigg av stillas går fortere. Tid er også penger for mange, og vi ser på kompositten som et meget godt alternativ til finér, sier Knut-Jarle.

Ofte transporterer stillasmontører utstyret sitt med 3,5-tonns og 7-tonns lastebiler. Disse blir overbelastet ganske fort, og ulovlig kjøring med for tung last kan koste deg dyrt.

Har du lyst til å oppgradere stillasgulvet? Kontakt oss her for å bestille komposittplattformer!