Kim bærer på fotlist

Hvorfor du bør eie framfor å leie stillas

Mange byggmestere leier stillas fordi de kun skal ha stillasene en kortere periode, eller fordi de ikke ønsker eller kan oppbevare stillas selv. Visste du at det ofte er mer lønnsomt å eie stillasene? Les hvorfor!

Strategisk smart å eie i de fleste tilfeller

– Vi får ofte tilbakemeldinger fra kunder om at den totale leieprisen på stillas er nesten lik prisen for å kjøpe nytt, forteller Heidi Irgens Solheim, selger av Jamax stillaser i Alutec.

Dersom du leier stillas, har du stillaset til disposisjon i den perioden du har valgt. Skjer det noe uforutsett, for eksempel at prosjektet blir forsinket eller været slår om, kan det bli dyrt å utvide leieperioden.

– Et generelt råd er at om du trenger stillasene over en lengre periode så lønner det seg oftest å kjøpe fremfor å leie, sier Solheim.

Gode grunner til å eie stillas

  • Ingen tidsbegrensning. Du unngår tidspresset som leieperioden gir.
  • Ingen ekstra kostnader ved forsinkelser. Du kan ta hensyn til været og annet som du ikke kan påvirke.
  • Du sitter på en verdi etter prosjektet er avsluttet. Du kan leie ut eller selge stillasene når de ikke er i bruk.

– En klar fordel med å kjøpe Jamax er at det er Norges mest solgte stillas. Derfor er sjansen stor for at du kan låne stillasdeler av en kollega eller bekjent dersom du får et akutt behov for mer stillas, påpeker Solheim.

Ulike betalingsløsninger

Jamax stillas kan du enkelt bestille i nettbutikken og betale med kort eller få tilsendt faktura.

Dersom det ikke passer å betale hele summen med en gang, kan du lease stillaset i 3-5 år og kjøpe ut stillaset etter endt leasingperiode. Les mer om fordeler ved leasing.

Huskeliste til deg som eier stillas

  • Stillas i bruk skal kontrolleres jevnlig. Benytt kontrollskjema.
  • Stillas i bruk skal merkes. Bruk merkeskilt og kortholder som du finner i nettbutikken. Du skal bl.a. informere om hvem som eier stillaset, hvem det er kontrollert av og formålet med stillaset.
  • Stillas skal inspiseres, rengjøres og vedlikeholdes jevnlig. Les mer om dette i brukerveiledningen.

Ta kontakt og finn ut hvilken stillas som er riktig for deg!

Kontrollskjema

Brukerveiledning