Snekker Ivarsen i sitt nyoppsatte Jamax stillas

Snekker Ivarsen – med Jamax stillas på tilhengeren

Snekker Ivarsen er en av de heldige som tjener til livets opphold med å bedrive hobbyen sin. I mai 2021 startet han egen bedrift – med Jamax stillas på tilhengeren.

Tømrerinfluenceren “Snekker Ivarsen”

Hans navn er Øystein Skaathun Ivarsen, tittelen er byggmester og firmanavnet er Byggmester Ivarsen AS. De fleste kjenner han nok likevel som “Snekker Ivarsen”, som også er tittelen på den populære Instagram-kontoen hans.

Under pandemien i 2020 fikk han lyst til å dele litt fra arbeidet og vise frem faget, og startet derfor egen Instagram-konto. 

– Det var ikke så mange som holdt på med det i min bransje på den tiden. Så det var noen kolleger som ertet meg litt og synes det var litt fjollete. De kalte meg Snekker Ivarsen på tull, fordi jeg kalte meg “carpenter” i bioen. Da fant jeg ut at jeg bare tar det navnet og eier det.

– Men jeg hadde ingen anelse den gangen om at det kom til å ta av slik som det har gjort. Det er veldig gøy!

I dag har han over 10 000 følgere og bruker kontoen til å dele nyttige tips og erfaringer han  gjør seg i arbeidshverdagen. En positiv ringvirkning er kjennskap og nye kunder.

Snekker Ivarsen på Instagram: Forteller om Jamax veggfester med plate som gjør arbeidsdagen enklere.
GJØR LIVET ENKLERE: Gjennom Instagram-kontoen deler Ivarsen nyttige erfaringer han gjør seg i hverdagen. Her om Jamax veggfester med plate som har “gjort livet enklere”.

I farens fotspor

– Jeg var med pappa på jobb frå så tidlig som jeg nesten ikke kan huske. 

Øystein Ivarsen ble til slutt tømrer, slik som faren. For Ivarsen har det alltid vært et interessant og gøy yrke, og han ser mer på det som en hobby enn en jobb. 

Selv om han bare er 32 år har han allerede 13 år erfaring som tømrer. Fire år som lærling og ni år som fagutdannet tømrer – det siste ett og et halve året i egen bedrift!

– Hvorfor ikke gjør det til mitt eget?

– Det kom til et punkt der jeg følte at jeg la så mye sjel i arbeidet at jeg tenkte, hvorfor ikke gjøre det til mitt eget?

Med stort engasjement kommer mye arbeid. Ivarsen fant etterhvert ut at det ville gi han mer for strevet om han startet for seg selv. Tanken slo han rundt nyttår i 2021, og allerede i mai 2021 var Byggmester Ivarsen AS på bena. 

I dag arbeider Ivarsen på firmaets største oppdrag, så langt. Det var dette oppdraget som i utgangspunktet trigget behovet for innkjøp av en helt egen Jamax stillaspakke.

Byggmester Øystein Ivarsen i Jamax stillas på Tertnes
GRUNDIG ARBEID: Ivarsen har alltid vært opptatt av at arbeidet han leverer fra seg skal være så godt at han ville levert det til seg selv. 

Full renovasjon på Tertnes

Snekker Ivarsen befinner seg på en nydelig tomt med enebolig, hage og havutsikt. Hele huset skal renoveres. Tilbygget er på plass, taket er lagt og fasaden nærmer seg ferdig. I denne prosessen har byggmesterpakken fra Jamax kommet godt med. 

Ryddig og mobil oppbevaring med stillashenger

Et oppdrag starter alltid med å frakte seg selv og nødvendig utstyr til arbeidsplassen. 

Da er det enkelt å slenge stillashengeren på bilen og komme seg avgårde. 

– Jeg har hatt småjobber der jeg bare trenger et par deler. Da bare slenger jeg hengeren på bilen. Gjør jobben. På igjen. Også kjøre. Selv om alt stillaset er med. Det spiller ingen rolle. 

Jamax stillashenger har nemlig alle deler sin egen hylle. Det gjør det enkelt å plukke av én enkelt del, uten å først måtte lesse av en drøss med andre deler. 

– Jeg kjøpte den også litt fordi jeg må ha en plass å oppbevare stillaset. I stedet for å stable det i hagen og få kjeft av konemor. Da har jeg det heller på hengeren og kan lett flytte det.

Jamax stillashenger
RYDDIG OG PRAKTISK: På stillashengeren har alle deler sine faste plasser og kan fraktes og oppbevares trygt og enkelt.

Enkelhet er nøkkelen

– Jeg har alltid brukt Jamax stillas. Har prøvd andre stillas også, men det som er så fint med Jamax er at det er så enkelt i bruk. Det er de tre delene – ramme, rekkverk, plattform – også har du det. Du bygger grunnlaget også er det bare å fullføre oppover. Enkelhet er nøkkelen.

En annen faktor som er viktig for Ivarsen i arbeidshverdagen er muligheten til å tilpasse stillaset etter prosjektene han arbeider på. 

– Det er enklere å tilpasse enn folk tror. Det finnes mange deler jeg tror folk flest ikke kjenner til. 

Snekker Ivarsen har nettopp satt opp en etasje Jamax stillas i en fei.
ENKEL OG RASK MONTERING: Stillaset er laget som et praktisk byggesett som gjør at du kun trenger hammer, vater og skrumaskin til monteringen. 

Tilpasser stillaset med ekstra deler

Når Ivarsen gikk til innkjøp av byggmesterpakken valgte han bevisst å kjøpe plattformer i kompositt, og ikke i kryssfiner, som er standarden. Komposittplattformene på 3 meter har en vekt på 15 kg – 4 kg lettere enn plattformene i kryssfiner. Dette gjør monteringen enda mer lettvint. 

En ny favoritt er også veggfestene med plate. Tidligere brukte han ofte treklosser bak veggfestene, for å lage mindre hull i kledningen. 

– Det med å bruke klosser er helt over for min del. Nå bruker jeg simpelthen fire gipsskruer i veggfestet, som lager så små hull i kledningen av du knapt ser dem. 

Han setter også pris på at det finnes veggfester, plattformer og toppstøtter i ulike lengder og høyder. Det gjør det enkelt å tilpasse stillaset til eventuelle utstikkere på bygget. 

– Grunnpakken dekker det meste. Når jeg trenger ekstra deler til spesifikke prosjekt så krever det bare noen små investeringer her og der.

Ivarsen viser frem gipsskruene han bruker i Jamax veggfester med plate.
NULL HULL: Med veggfester med plate trenger Ivarsen kun fire små gipsskruer i kledningen. Hullene blir så små at du nesten ikke ser dem etterpå. 

En perfekt dag på jobb

Når vi spør Snekker Ivarsen hva han setter mest pris på med jobben sin er svaret enkelt. 

– Det er at jeg har funnet en jobb som er hobbyen min. Jeg føler egentlig ikke at jeg er på jobb. Det er bare gøy. Det er jeg veldig takknemlig for. 

Hans beskrivelse av en perfekt dag på jobb er dagen i dag.

– En dag som i dag, når jeg får jobbe ute i sol og med fin utsikt. Gjerne på taket! 

Eller setter han også stor pris på innvendig arbeid en ruskete vinterdag. 

Neste arbeidsoppgave venter på Ivarsen. Han skal ferdigstille fasaden under mønet. Her trenger han å komme seg litt opp i høyden bortover hele veggen. I den sammenheng har han satt rullestillaset CENTRUM Junior på ønskelisten. Et lett, kompakt og sammeleggbart rullestillas som du enkelt kan flytte rundt slik du ønsker.

FORT GJORT: Lette og praktiske deler gjør at du kan sette opp Jamax stillas alene på kort tid.