Bildet viser en gangbar utrigger med hengsle tilpasset fenderstokk.

Trygge utriggere tilpasset alle typer flytebrygger

Lurer du på hvilken utrigger du skal velge til bryggeanlegget eller landstedsbryggen? Her får du svar på hvorfor en utrigger fra Jamax er et glimrende valg uansett hvilket behov du har.

De gangbare utriggerne fra Jamax er laget i galvanisert stål av ypperste kvalitet. Hengslene kan tilpasses de aller fleste flytebrygger både i privat- og proffmarkedet, forteller Øyvind Pedersen, salgssjef i Jamax flytebrygger. 

– Vi tilpasser hengslene til flytebrygger med T-skinner, C-skinner og fenderstokk. Utriggerne er i tillegg helsveiset, noe som gjør dem svært stabile og vridningsstive, legger han til. 

Som standard kommer utriggerne i lengder fra 4-12 meter med fenderlist rundt hele utriggeren, en bredde på 55 cm og med integrert pontong på 525 liter.

Les mer om flytebrygger, utriggere og landganger her!

Mulig å gjøre tilpasninger

Alle utriggerne kommer med standard hengslebeslag for 60x60x7 mm T-skinne. Foringene er lydløse og svært motstandsdyktige mot slitasje, og alt blir montert med syrefaste bolter og låsemuttere.

Utriggerne produseres på fabrikken til Alutec rett utenfor Bergen, og på den måten er det enkelt å gjøre tilpasninger dersom det skulle være behov for det. Slike tilpasninger kan være alt fra skråstilling av utrigger til ekstra fortøyningspunkter. Det er også mulig å oppgradere til en pontong med redningsstige, for økt sikkerhet.

T-skinne.

Jamax ble et naturlig valg

En annen god grunn til å velge utrigger fra Jamax, er sikkerheten. Utriggerne kommer med heldekkende trapes, noe Pedersen har opplevd at kundene setter stor pris på. 

– Her forleden fikk jeg en telefon fra en kunde som ville bytte ut de eldre utriggerne på bryggeanlegget sitt med våre, nettopp på grunn av sikkerheten. Kunden fortalte at han hadde vært uheldig og hadde sklidd og falt i vannet da han tråkket på skråstaget på en utrigger uten heldekkende trapes. Det gikk heldigvis bra, men episoden gjorde at han ville prioritere sikkerhet på de nye utriggerne. Derfor ble Jamax et naturlig valg, forteller Pedersen.

Heldekkende trapes for økt sikkerhet.

Jamax jobber kontinuerlig for å skape produkter av høy kvalitet med lang levetid, og de gangbare utriggerne fra Jamax er omtalt som de beste på markedet.

Ta kontakt for et pristilbud i dag!