Pontong med integrert redningsstige fra Jamax

Prioriter sikkerheten på flytebryggen – det redder liv

Er du uheldig og faller i vannet midtvinters, når du har mye klær på, kommer du deg ikke opp igjen uten en stige.

– Mange båtforeninger har lett for å se på stiger som en ren utgift, sier Øyvind Pedersen, salgssjef for Jamax flytebrygger.

En investering du forhåpentligvis ikke får bruk for

– Vi ser på stiger som en investering i sikkerheten til medlemmene våre. Havnen vår kan være vanskelig å komme seg opp på hvis du er uheldig og faller i sjøen. Vi har 100 båtplasser og her kommer det både barn og voksne, sier Per Eikeseth, nestleder i Kleppe båtlag. 

Per Eikeseth, nestleder i Kleppe båtlag.

Kleppe båtlag holder på med gradvis oppgradering av flytebryggeanlegget og når de er ferdige, vil de ha stiger på annen- eller tredjehver utrigger. Pedersen ser stor mangel på sikkerhetstiltak rundt omkring blant landets båtforeninger og tror det henger sammen med vaner og at folk har overdreven tro på seg selv.

– Du kan se på redningsstiger som en billig forsikring som du forhåpentligvis ikke får bruk for, sier Pedersen.

Anbefaler å ha én stige per 20. meter

Pedersen anbefaler alltid å ha en redningsstige per 20. meter, for da er det aldri mer enn ti meter å svømme til nærmeste stige om du faller uti.

– Per medlem blir summen for én stige per 20 meter veldig lav, sier Pedersen.

I Kleppe båtlag har de konkludert med at de prioriterer å ta kostnaden fordi alternativet er langt verre. Medlemmene synes det er veldig positivt.

– Stigene kan stå i 20-30 år og vi får kanskje aldri bruk for dem – hvis vi er heldige. Men kanskje får vi bruk for det i morgen, det er det ingen som vet, sier Eikeseth.

100 BÅTPLASSER: Kleppe båtlag på Kleppholmen prioriterer medlemmenes sikkerhet.

Alt det du trenger til en sikker flytebrygge

Enten du skal bygge ny flytebrygge eller oppgradere den du har, kan du gjøre tiltak for å ivareta sikkerheten på vei til båten. Merk at slitasje på flytebryggeanlegget også utgjør en risiko for din og andres sikkerhet.

Gangbare utriggere med sklisikker overflate

Et vanlig problem med flytebrygger er at utriggere med tredekke kan bli veldig glatte. Derfor kommer Jamax flytebrygger med strekkmetall på utriggerne som standard, fordi det blir ikke glatt. Overflaten er sklisikker og snøen faller gjennom sporene i bryggen og ut i vannet.

– Dette var vi helt bevisste på da vi kjøpte bryggen. Det er stål med store åpninger og taggete overflate som er vanskelig å skli på, sier Eikeseth.

Heldekkende trapes

Heldekkende trapes er en ekstra sikkerhet som du får på Jamax flytebrygger. Gitterristen dekker hele området fra innfestingen til utriggeren. Ingen snublefeller. Du står trygt og stødig og får en sikker og god tilkomst til båten din.

Bade- og redningsstige

Kontakt oss for en uforpliktende prat om flytebrygger og sikkerhet!