På tide å oppgradere flytebryggen

På tide å oppgradere flytebryggeanlegget?

Når båtene ligger på land er det lettere å inspisere flytebryggeanlegget og se om noe må byttes ut foran kommende sesong. Kanskje vurderer du ny flytebrygge?

Sjekkliste for flytebryggeanlegget

Du bør se over bryggesystemet minst to ganger i året, på våren og om høsten, for å se om det er noe du må oppgradere før det er for sent.

  • Flytepontongene – Vurder oppdriften på anlegget. Flyter det jevnt eller lekker noen av pontongene?
  • Overflater – Mer omfattende rustangrep og slitt tredekke er tydelige signaler om at flytebryggeanlegget er modent for utskifting.
  • Beslag og bevegelige deler – Stål-mot-stål-konstruksjon i bevegelige deler er vanlig i eldre flytebrygger, og det gjør at boltene slites og må byttes ut jevnlig.
  • Foringer – Har du foringer i alle bevegelige deler, er det nok om du bytter foringen der den er blitt slitt. Når foringen er ny skal bolten akkurat gå gjennom.

Nyere Jamax flytebrygger (2009 eller yngre) slites omtrent ikke. De kan kreve utskifting av foringer og pontonger fra tid til annen, men de er bygget for å tåle rått, norsk kystvær.

Bytte ut hele eller deler av anlegget?

Forventet levetid på et flytebryggeanlegg er 20-30 år, avhengig av værforholdene. Dersom levetiden nærmer seg slutten, kan du vurdere total utskifting av anlegget, men ta en grundig inspeksjon først og bruk skjønn: Trenger du å skifte ut hele eller bare deler av anlegget?

Noen beholder flytebryggeanlegget så lenge de kan, men det kan også være et strategisk godt valg å skifte ut flytebryggeanlegget en god stund før det er slitt ut. På den måten kan du selge anlegget ditt og investere summen du får i et nytt og helt oppdatert bryggesystem.

Det som er verdt å vite, er at Alutec har modulbaserte flytebrygger og i tillegg kan spesialprodusere på verkstedet for å tilpasse delene til andre leverandørers brygger. Utriggere leveres i hele landet, mens brygger hovedsakelig leveres i Vestland og Rogaland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rustet kjetting

Har vedlikeholdet blitt en kamp mot klokken?

Dersom vedlikeholdet begynner å ta for mye tid, med utskifting av flyteelementer, rustsveising og annen flikking, er det et tegn på at du bør skifte ut hele eller betydelige deler av flytebryggeanlegget.

Alle flytebrygger kan tilpasses til, eller erstattes av, Alutecs flytebrygger. Det er helsveiset konstruksjon i varmgalvanisert stål med tredekke eller gitterrist. Alutec leverer også betongbrygger gjennom en samarbeidspartner.

Merk at du ikke er søknadspliktig dersom du erstatter en flytebrygge med tilsvarende anlegg, men dersom du skal forstørre den må du sende byggesøknad til kommunen. Det er Alutec behjelpelig med! 

Ta kontakt for mer informasjon eller pristilbud!