Naboer spleiset på stillas

Spleiset på stillas sommeren da “alle” skulle pusse opp

Naboene Lena Beate Sørskott Marthinsen og Frode Hansen, med ektefeller, gikk sammen om å kjøpe Jamax-stillas i sommer. Som mange andre, hadde begge ekteparene fra Skui i Bærum lagt oppussingsplaner for 2020: Marthinsen skulle bytte tak på garasjen og Hansen skulle male huset.

Delte summen 50/50

– Det var egentlig helt tilfeldig at vi bestemte oss for å spleise på stillas! Frode kom med idéen da han og konen var hos oss og spiste reker, forteller Marthinsen.

Hun ringte Alutec og rådførte seg allerede mandagen etter rekemiddagen, og deretter ventet de oppussingsklare naboene ivrig på forsendelsen fra Os utenfor Bergen. Innenfor en time etter at de hadde hentet stillaset, hadde de satt det opp.

Lena Marthinsen smiler fra toppen av stillaset med en malekost i hånden. Hun er over snittet glad i oppussing og glad for at de spleiset på stillas med naboen. Fotografi 2020.

– Stillas er ti ganger bedre enn stige, og særlig der du ikke kommer fram med lift. Vi valgte Jamax fordi det er i galvanisert stål som er mer robust enn aluminium. Det er lett å bære og fort gjort å sette opp. Plutselig har du dekket en hel vegg med stillas, så hvem som helst kan gå opp og male, sier Hansen.

Han er tømrer og hadde god erfaring med Jamax fra før.

Jamax landbrukspakke dekket behovene

Med landbrukspakken kan du sette opp stillaset med langt og lavt oppsett eller høyt og kort. Marthinsen hadde ønsket seg stillas lenge, blant annet fordi hun elsker å male og vil stå trygt i høyden. Ifølge henne selv maler hun trolig huset utvendig oftere enn hva som er anbefalt.

– Bare i løpet av den korte tiden vi har hatt det, er jeg strålende fornøyd. Nå anbefaler jeg alltid Jamax til alle, forteller hun.

Hansen har lyst til å sette opp garasje på sikt og da kommer stillaset godt med. I tillegg har begge naboparene tre voksne barn som har flyttet ut, så Marthinsen spår en travel sesong for stillaset.

– Jeg gleder meg til å ta med stillaset til datteren min på Jevnaker, da skal jeg male videre i hennes enebolig, sier den ivrige hobbymaleren.

Lena Marthinsen har satt opp stillas i en innendørs trappeoppgang for å få til å male. Fotografi 2020.

Se Jamax’ landbrukspakke her.

Råd om dere vil spleise på stillas: Kjøp nok stillas

– Vi sjekket hvor mange kvadratmeter stillaset dekket i de ulike oppsettene og kom fram til at landbrukspakken passet til vårt bruk. I ettertid ser vi at vi gjerne kunne ha kjøpt flere stillbare føtter til stillaset, for da kunne vi dekket hele garasjen, men foreløpig endte vi med å flytte stillaset, forteller Hansen.

Han påpeker også at dersom du skal bygge i skråning, kan det være greit å bestille rammer på 1 eller 0,5 meter i tillegg, for å utligne høydeforskjeller.

– Vi vurderte også å skaffe stillashenger, for da blir det enklere å frakte og oppbevare stillaset. Foreløpig nøyer vi oss med å lagre det hos Marthinsen, men vi får se på sikt, sier han.

Husk at du alltid får etterbestilt deler til stillaset ditt.

Gå sammen med noen som er lik deg selv

– Det er klart at når du investerer i noe såpass dyrt, er det viktig å vite at dem du kjøper sammen med behandler utstyret med varsomhet, tar vare på det og sørger for at det blir bra behandlet, sier Marthinsen.

Naboene jobber på stillaset i skumringen. Fotografi 2020.

Mannen hennes og Frode Hansen har kjent hverandre siden de de var 14 år, og nå er de alle over 50. Med en trillende latter konstaterer hun at de kjenner hverandre veldig godt. Hansen bekrefter og legger til at de ikke har kranglet om å bruke stillaset på finværsdager, men har hjulpet hverandre i mål.

Lønnsomt å eie

– Å leie stillas er dyrt. Det er mye bedre å eie, og da har du det dessuten alltid tilgjengelig, poengterer Hansen.

Se alle våre stillaspakker her og kontakt oss gjerne for anbefalinger!

Garasjetaket ble ferdig! Fotografi 2020.