Said med malingsspann i stillas

Velg riktig stillas: Høyere brukervennlighet og effektivitet

Riktig utstyr er halve jobben, sies det. Skal du jobbe i høyden, er det én type utstyr som er viktigere enn alt annet – riktig stillas.

Et stillas trenger verken være dyrt, tungt eller vanskelig å håndtere. Monteringen blir riktignok aldri like rask som å lene en stige mot veggen, men etter at stillaset er montert, tjener du fort inn igjen de «tapte» minuttene på grunn av bedre arbeidsposisjon og større arbeidsområde. Og det er ikke bare tid som kan spares av et godt stillas, det er vel så viktig å ta vare på helsa. Å jobbe fra et riktig montert stillas forankret til veggen med rekkverk og fotlister er omtrent like sikkert som å stå på bakken. Akkurat dét er det ingen stiger i verden som kan matche.

Hvis du allerede har bestemt deg for å oppgradere stigen til et stillas, er det mye å velge mellom. Jamax-serien fra Alutec er Norges mest solgte stillassystem og inneholder stillaser for alle typer jobber, alt fra enkel maling til fullstendig fasadefornying. De såkalte huspakkene fra Jamax er svært populære blant privatkunder, siden de er ideelle for maling og vedlikehold av hus, hytter og andre mindre bygg. Med fleksible føtter for montering på skrått underlag og en arbeidshøyde på opptil 9 meter, finnes det en huspakke som dekker de fleste behov.

Stillas letter arbeidet

Reidar Johnsen fra Innbjørg i Nordland fylke gikk i fjor til innkjøp av et stillas. Etter å ha sondert markedet og innhentet ulike pristilbud, falt valget på Huspakke 3 fra Jamax. Han har ikke angret et sekund.

– Jeg og sønnen min kjøpte det sammen. Han har overtatt gården, og jeg har både hus og fritidsbolig som trenger regelmessig vedlikehold, så det er nok å gjøre. Stillaset har virkelig fått kjørt seg siden det kom til gards, sier Johnsen.

Det skal ikke store jobben til før et stillas lønner seg i forhold til stigebruk, ifølge Johnsen.

– Er du to stykker, setter du opp hele stillaset på under en time. Og du plukker det ned igjen på under et kvarter. Det er veldig lett, trygt og enkelt å ha med å gjøre. Jeg er såre fornøyd, sier han.

Robust kvalitet

Jamax stillas er laget i både galvanisert stål og aluminium, og det er denne suksessoppskriften som gir den unike kombinasjonen av lav vekt og solid styrke. Jamax betegnes derfor som et lettstillas. Samtidig har stål betydelig lengre levetid, og tåler tøffere bruk enn aluminium, noe som gjør at det egner seg perfekt til utendørs bruk under krevende forhold. Jonsens stillas har vært i bruk gjennom hele den nordnorske vinteren, uten problemer.

– Kvaliteten er veldig god, jeg har absolutt ingenting å utsette på den. Jamax-stillaset har vært en særs vellykket investering, sier han.

Alle Jamax-stillaser kan bygges ut, men Johnsen gikk for den største huspakken, og har foreløpig ikke planlagt videre oppgraderinger av stillaset.

– Størrelsen er veldig fin. Vårt stillas er ni meter bredt og to etasjer høyt, noe som gir en god arbeidsflate. Det eneste jeg kunne tenkt meg er et rullestillas til innvendig bruk, så det må kanskje bli det neste.

Vil du vite mer? Se priser og sett deg inn i de ulike huspakkene, påbyggingspakkene og rullestillasene fra Jamax.