Nærbilde av overmalt øyeskrue i hvit vegg av tre.

Skruehull i veggen fra stillas? Slik tetter du hull i kledningen

Når du pakker ned stillaset etter bruk, anbefaler vi at du lar øyeskruene stå i veggen og maler over dem. Om du likevel vil fjerne skruene og reparere hullene i ytterveggen, viser vi en metode for å tette hullene under!

La skruene stå eller tette hullene i veggen?

Fordelen med å la øyeskruene bli værende i veggen og male over dem, er at alt da er klart til neste gang du trenger stillaset. Ved å male over skruene, vil de omtrent ikke synes på veggen. Mange velger denne løsningen og dette er også det vi anbefaler.

Noen fjerner skruene og fyller hullet med maling, lar det stå ubehandlet, eller tetter det igjen. Det er opp til deg å velge, men det å fjerne skruene uten å gjøre noe etterarbeid, kan gi noen svake punkter i kledningen. Vil du tette hullene, får du tips til hvordan under.

Slik tetter du skruehull i tre

Jobb fra toppen når du skal demontere stillaset. Demonteringen går raskt, så ha utstyret klart, enten du bruker akrylmasse eller tre og kniv. For sistnevnte metode kan du følge stegene nedenfor. Se video nederst i saken!

Slik tetter du hullene i kledningen

  • Lag treplugger
  • Tilpass til skruehullene
  • Mal over

Trepluggen kan du for eksempel lage av noe restmateriale du har liggende eller en pinne av passende størrelse. Bruk kniv og tilpass.

Spørsmål om stillas eller montering? Kontakt oss i dag!