Jamax flytebrygge

Hvilken type flytebrygge passer for oss?

Velg riktig flytebrygge! Det er viktig at den tåler å stå i årevis og er trygg å bevege seg på. Det finnes forskjellige typer flytebrygger beregnet for ulike forhold og det er bra økonomi i å ta gode valg fra første stund.

Alutec produserer landstedsbrygger, flytebrygger til båthavner, kaianlegg og tyngre anlegg. Du får brygger i alle størrelser, som produseres i varmgalvanisert stål eller som betongflytebrygge. Bryggene kan ligge ute hele året og pontongene tåler frost. Om du har spørsmål om flytebrygger kan du rådføre deg med Øyvind på telefon 56 30 41 09 eller oyvind@alutec.no.

Strøm i vannet

Dersom lokasjonen er utsatt for strømninger i sjøen som legger press på fortøyningene, er det en fordel med brygger som slipper vannet gjennom. 

– Da lønner det seg å ha en brygge i stål. Den blir mer slitesterk fordi det ikke blir så mye press på forankringer, da vannet flyter mellom pontongene. Da blir det også mindre slitasje på bunnforankringer og fortøyninger, forteller Øyvind Pedersen som er salgssjef for flytebrygger i Alutec AS.

Mye bølger

– Dersom det er mye bølger, vil du gjerne koble på bryggene i ly av en bølgedemper i betong. Dette er en mer kostbar løsning, men når behovet er der så er det riktig valg fordi bevegelsen i vannet sliter på båter, fortøyninger og hele anlegget, påpeker Pedersen.

Ta kontakt for mer informasjon eller pristilbud!

Flo og fjære

Endring i vannstanden på opptil flere meter kan forekomme, men så lenge du velger en flytebrygge som har fleksible sammenføyninger og god oppdrift, tåler den all slags vær, uavhengig av flo og fjære.

Flytebryggene fra Alutec er fleksible og legger til rette for at vannet kan strømme gjennom dem. Dette fører til mindre slitasje på boltene og da trenger du ikke å stresse unødvendig over vedlikeholdet.

Slites boltene? Bytt beslag!

Om du er lei av å bytte ut bolter, mens flytebryggeanlegget ditt er i god stand ellers, kan det være en god løsning å endre beslagene på flytebryggen din. De nye beslagene har slitesterke, keramiske foringer som du sjelden trenger å bytte ut. 

Beslagene kan tilpasses bryggen din på Alutecs verksted på Os i Vestland. Det eneste du bør følge med på er galvaniseringen på de stedene du har vært og sveiset.

Rådfør deg med en ekspert

Alle lokasjoner er forskjellige og vil trenge egne tilpasninger utover de generelle rådene. Vi hjelper deg gjerne med å prosjektere et flytebryggeanlegg! Les mer om flytebryggene våre.

I Vestland og Rogaland kan vi foreta befaring etter avtale.

Vi hjelper gjerne til med utarbeidelse av søknad, prosjektering og montering. Ta kontakt med Øyvind på telefon 56 30 41 09 eller oyvind@alutec.no.