Andreas i Osbygg

– Robust, enkelt å bygge og rask levering

Det er gode grunner til at kort leveringstid lønner seg.

– Mange tenker ikke over hvor viktig rask frakt er før de står der med tre mann som er klare til å jobbe og de mangler en stillasdel eller må supplere med deler for å få det komplett, så arbeidet kan ikke utføres før stillaset er på plass. Det blir dyrt å vente lenge, sier Andreas Thuen Bjørke, daglig leder i Osbygg AS.

Stillas på halvtimen

Stillasene har rask leveringstid i hele Norge, men servicenivået er til å ta og føle på for de som driver virksomheter i nærheten. For Bjørke er ventetiden ekstra kort, ettersom Osbygg AS ligger nært fabrikken der Jamax-stillasene blir produsert. 

– Jeg har hentet ferdigpakkede stillaser bare en halvtime etter jeg har ringt inn bestillingen. Rask levering er viktig fordi alt stopper opp hvis du mangler en del. Du er avhengig av stillaset for å kunne gjøre jobben, sier Bjørke.

Sikkerheten ivaretas

– Det skal være trygt å ferdes i høyden og derfor er det høye krav til fallsikring i bransjen. Vi tar sikkerhet og HMS-arbeid på alvor og jobber systematisk med dette slik at alle skal komme trygt hjem etter en arbeidsdag. Stillas er en av de viktigste hjelpemidlene vi har for å trygge hverdagen, forteller Bjørke.

Byggfirmaet hans driver blant annet med rehabilitering, oppføring av bygg og utskifting av tak. De har ofte behov for stillas, og trekker fram Jamax som favoritt fordi det er robust og tåler en støyt, samtidig som det er enkelt å sette opp og lett å få tak i.

– Jeg har prøvd litt forskjellig, men har konkludert med at det er best kvalitet for pengene med Jamax. Det er ikke det billigste stillaset på markedet, men du kan ikke sette en prislapp på sikkerhet. Alternativet er uansett mye dyrere, sier han ettertenksomt.

Rask montering og mange muligheter

Bjørke husker tiden da trestillas var standard på norske byggeplasser. Da måtte de kappe til lengdene selv og snekre opp stillaset. Siden det tok lang tid, ble det ofte tatt snarveier som kunne gå på bekostning av sikkerheten. Trestillaser er ikke vanlig å se i bruk i dag.

– Det var som natt og dag i forskjell da vi ble introdusert for Jamax. Da fikk vi et modulbasert stillas som var enkelt å sette opp og som kunne justeres underveis. Det er dessuten utrolig tidsbesparende å kunne bygge ut plattformene enkelt med knekter, i stedet for å bygge om hele stillaset, sier Bjørke entusiastisk.

Han forteller at en del andre stillaser krever mer forkunnskaper og verktøy for å sette opp, mens med Jamax går det raskt og enkelt. Blant annet er plattformene lettere, noe som sparer på kreftene. Det er genialt ifølge ham selv. I tillegg liker han stillashengeren godt og bruker den hele tiden. 

Produsert i Norge

Utbredelsen av stillaset var også en viktig grunn til at valget falt på Jamax. Det er lett å bygge på og få tak i deler til stillaset. For Bjørke og resten av firmaet har det også stor betydning at Jamax er både norsk og lokalt.

– Jamax er en veldig stor ressurs som trygger norske arbeidsplasser og lokalsamfunnet nyter godt av gode arbeidsplasser. Det er en veldig bra organisasjon du får lyst til å handle hos, sier Bjørke.

Han kjenner godt til fabrikken og de ansatte, fordi de holder til på samme sted som ham, men mener ikke det farger hans oppfatning. For ham er Jamax førstevalget uansett på grunn av kvaliteten. Det tror han gjelder for mange andre også, da han ser trailere og lastebiler rulle ut av fabrikken hele tiden.

Trenger du stillas? Sjekk våre huspakker og byggmesterpakker!