Bildet viser en montør fra Böcker i Tyskland på Hardangerbroen hvor han har utført arbeid for Alutec.

Alutec har ferdigstilt to servicelifter på Hardangerbroen – 126 meter over havet!

I midten av september fullførte Alutec prosjektet med å fornye og bygge om to etasjer i de to tårnene Vallavik og Bu på Hardangerbroen. Prosjektet innebar å omprogrammere to servicelifter fra Böcker som står permanent i tårnene som ruver cirka 200 meter over den spektakulære Hardangerfjorden.

– Alutec leverte alt av deler som må til for å få liftene til å stoppe i etasjene som ligger 126 meter over havet, forteller Kim André Sjurseth, selger for Böcker i Alutec. 

I tillegg leverte Alutec dører, sideluker til dører, kabler og veggfester til de to serviceliftene. 

Bildet viser en servicelift på innsiden av ett av brotårnene på Hardangerbroen.
Servicelift på innsiden av brotårnet.

– Spektakulært prosjekt

Det er Statens Vegvesen som eier og drifter Hardangerbroen. Broen åpnet i 2013 og i 2015 ble de to serviceliftene fra Böcker installert i tårnene. Alutec ble engasjert av Statens Vegvesen i starten av 2020 for å gjennomføre omprogrammering av serviceliftene og ombygging i de to etasjene. 

– På grunn av pandemien har vi hatt vansker med å få på plass montørene fra Böcker i Tyskland, så nå er vi ekstra glade for å endelig ha dratt prosjektet trygt i havn. Dette er kanskje et av de mest spektakulære prosjektene jeg har jobbet med, og utsikten over fjorden er fantastisk, sier Sjurseth. 

Bildet viser en smilende mannlig montør fra Böcker på Hardangerbroen foran en blå varebil.
Böckermontør Michael fra Tyskland på Hardangerbroen.

Serviceliftene har en kapasitet på cirka 750 kg og frakter personell opp i tårnene for å utføre nødvendig vedlikehold og service. Blant annet er det flysikringslys i tårnene som krever vedlikehold. 

– Det er viktig at personalet føler seg trygge mens de utfører arbeidet sitt, og med sikringsportene vi har levert til liftene, står sikkerheten i høysetet, sier Sjurseth. 

Det er selskapet NOG Aak AS som har montert flysikringslysene samt designet og montert tilkomstplattformene i tårnene. Lodve Tveiten i NOG Aak har i forbindelse med dette hatt koordineringsansvaret for ombyggingen av serviceliftene.

– Alutec og montørene fra Böcker har levert i henhold til gjeldende regler og forskrifter, forteller Tveiten. 

Bildet viser en montør i arbeid foran ett av tårnene på Hardangerbroen.
Alutec leverte alle nødvendige deler til fornyingen av de to serviceliftene.

Alutec er eneforhandler av Böcker i Norge og har et stort utvalg person- og materialheiser, klatrestillas, person- og material-lifter og tilhengermonterte lifter. Produktene fra Böcker er blant markedets beste og har lang levetid, høy driftssikkerhet og høy kvalitet.

Ta kontakt for et tilbud i dag!